Αθήνα:  30.10.2013                                                                                  
                                                                                                   
                                                                                                     
Προς: κ.κ. Βουλευτές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
          
-ΚΟΙΝ:
-Γραφείο Πρωθυπουργού της Χώρας κ. Αν. Σαμαρά
-Γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλου
-Γραφείο γ.γ. κοινοβουλευτικής ομάδας ΝΔ κ. Αθανάσιου Μπούρα
-Γραφείο γ.γ. κοινοβουλευτικής ομάδας ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτη Ρήγα
- Φορείς μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ.


Θέμα: «Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά από τους βουλευτές που στηρίζουν κοινοβουλευτικά την Κυβέρνηση να μην αφήσουν να περάσουν μέτρα που θα στείλουν στον Καιάδα την αναπηρική οικογένεια»

Κύριες και κύριοι βουλευτές των κομμάτων που στηρίζετε κοινοβουλευτικά την Κυβέρνηση,

Είναι γνωστό σε εσάς ότι η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει θέσει πάρα πολλές φορές, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην Κυβέρνηση και σε όλη την πολιτική ηγεσία της χώρας τα ζητήματα που έχουν σχέση με την επιβίωση των ατόμων με αναπηρία, με την προστασία της αξιοπρέπειας τους, με την προστασία τους από την οριστική φτωχοποίηση. Υπό το βάρος της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, με την έλλειψη μέτρων προστασίας των ατόμων με αναπηρία στη χώρα μας, σας ενημερώνουμε  ότι προχωράμε στις 31 Οκτωβρίου σε Παν - Αναπηρικό Συλλαλητήριο στο υπουργείο Εργασίας, στις 11 το πρωί και αμέσως μετά πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Δεν μπορούμε να αφεθούμε να οδηγηθούμε σε σύγχρονο κοινωνικό Καιάδα.

Ζητούμε από εσάς τους βουλευτές, που δίνετε την κοινοβουλευτική στήριξη στην Κυβέρνηση να παρέμβετε, μην αφήνοντας να περάσουν τα τελευταία μέτρα.

  • Δεν δεχόμαστε, και εσείς δεν πρέπει να δεχθείτε, να διακοπεί το ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους με αναπηρία κάτω των 65 ετών από 1.1.2014!
  • Δεν δεχόμαστε, και εσείς δεν πρέπει να δεχθείτε να υπάρχει ανασφάλιστος με αναπηρία ή/ και χρόνια πάθηση, και κανένας ανασφάλιστος γονέας με ανήλικο παιδί ή που προστατεύει άτομο με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down,  αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ. χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!
  • Δεν δεχόμαστε, και εσείς δεν πρέπει να δεχθείτε να κόβετε η αναπηρική σύνταξη ή το επίδομα ή η ασφάλιση από άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, επειδή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να οργανώσεις τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ να κάνουν γρήγορα τη δουλειά τους!
  • Δεν δεχόμαστε, και εσείς δεν πρέπει να δεχθείτε ότι θα παραμείνουν κουτσουρεμένες οι συντάξεις των ατόμων με αναπηρία, χρόνια πάθηση και μελών των οικογενειών τους του ιδιωτικού τομέα από τα ασφαλιστικά ταμεία του υπουργείου Εργασίας όπως και οι μισθοί των εργαζομένων με αναπηρία στο δημόσιο!
  • Δεν δεχόμαστε, και εσείς δεν πρέπει να δεχθείτε να περάσει ο νέος ΕΝΦΑ χωρίς καμία πρόβλεψη για τα άτομα με αναπηρία / χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους!
  • Δεν δεχόμαστε, και εσείς δεν πρέπει να δεχθείτε να υπάρξει η οποιαδήποτε περικοπή στα προνοιακά/ αναπηρικά κλπ. επιδόματα!

Κυρίες και κύριοι βουλευτές που στηρίζετε την Κυβέρνηση,

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε να παρέμβετε στην Κυβέρνηση και να μην αφήσετε να περάσουν μέτρα που θα διαλύσουν την ελληνική αναπηρική οικογένεια. Η ανάπτυξη μια χώρας δεν μπορεί να ειδωθεί από τη μεριά στείρων αριθμητικών και οικονομικών στοιχείων, εάν δεν συνδυαστεί με πολιτικές που στο επίκεντρό τους θα έχουν τις ανάγκες εκείνων των πολιτών που ανήκουν στις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. υπό το βάρος της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, με την έλλειψη μέτρων προστασίας των ατόμων με αναπηρία στη χώρα μας, σας ενημερώνει και πάλι ότι θα προχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου σε Παν - Αναπηρικό Συλλαλητήριο στο υπουργείο Εργασίας, στις 11 π.μ. και σε πορεία στο υπουργείο Οικονομικών αμέσως μετά.

Ζητάμε από το καθένα και την καθεμιά από εσάς, ατομικά ή συλλογικά να παρέμβετε και να στηρίξετε τα δίκαια αιτήματά μας.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες ΑμεΑ χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειές τους διεκδικούν από εσάς σαφή μέτρα και ξεκάθαρες πολιτικές προστασίας τους από την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα σήμερα.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ






Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ                                           ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: